Nieuwbouw plat dak Kuurne

Walfrabouw, specialist in vakkundige plaatsing van EPDM in Kuurne voor platte daken van nieuwbouw & woninguitbreidingen

Trends in architectuur in Kuurne zijn de kubusvorm, industrielook met strakke lijnen, open leefruimten, ferme glaspartijen.
Kubistische woningen hebben een aantal onmiskenbare troeven: de bouwkosten liggen lager, er is geen plaatsverlies, ze zijn makkelijker in te richten, door mekaar blijken ze energiezuiniger en hun uitstraling staat bekend als modern en tegelijk tijdloos. Ze accorderen met ongeveer alle omgevingen en het is mede dankzij de opkomst van EPDM dat deze ommekeer in bouwstijl er is gekomen.

Wat zijn in Kuurne de voordelen van EPDM voor nieuwbouw?

EPDM is 100% weersbestendig (winter, zomer) en heeft intussen bewezen minstens 50 jaar te kunnen meegaan. Natuurlijk is het ene merk het andere niet. Wij hebben na al die tijd niets dan positieve ervaringen met Firestone en Master Systems. Bij beschadiging door een impact bijvoorbeeld kan plaatselijke herstelling volstaan.
Platte daken blijken uiterst geschikt voor zonnepanelen: ze verdwijnen (min of meer) uit het zicht en de zonoriëntatie lukt maximaal.
EPDM blijft beloopbaar en biedt de kans om een groendak aan te leggen. Wortelingroei is namelijk niet mogelijk.
Van bovenaf gezien heeft EPDM een propere, egale uitstraling en een deklaag van kiezeltjes kan. Van beneden gezien krijgt EPDM een mooie en strakke randafwerking met profielen naar keuze.
Tenslotte verkleurt kwalitatieve EPDM het regenwater niet.
Enkele realisaties

Nieuwbouwproject Melle

Nieuwbouwproject Varsenare

Nieuwbouwproject in Ruiselede