Nieuwbouw plat dak

EPDM voor platte daken bij nieuwbouw en woninguitbreidingen

Trends in architectuur zijn de kubusvorm, industrielook met strakke lijnen, open leefruimten, ferme glaspartijen.
Kubistische woningen hebben een aantal onmiskenbare troeven: de bouwkosten liggen lager, er is geen plaatsverlies, ze zijn makkelijker in te richten, door mekaar blijken ze energiezuiniger en hun uitstraling staat bekend als modern en tegelijk tijdloos. Ze accorderen met ongeveer alle omgevingen en het is mede dankzij de opkomst van EPDM dat deze ommekeer in bouwstijl er is gekomen.

Wat zijn de voordelen van EPDM voor nieuwbouw?

EPDM is 100% weersbestendig (winter, zomer) en heeft ondertussen bewezen minstens 50 jaar te kunnen meegaan. Maar het ene merk is het andere niet. Wij hebben na al die tijd niets dan positieve ervaringen met Firestone en Master Systems. Bij beschadiging door een impact bijvoorbeeld zal plaatselijke herstelling volstaan.
Platte daken blijken uiterst geschikt voor zonnepanelen: ze verdwijnen (min of meer) uit het zicht en de zonoriëntatie kan gemaximaliseerd worden.
EPDM blijft beloopbaar en is meest geschikt om een groendak aan te leggen doordat wortelingroei er geen kans krijgt.
Van bovenaf gezien heeft EPDM een propere, egale uitstraling en een deklaag van kiezeltjes behoort tot de mogelijkheden en is gauw gebeurd. Van beneden gezien krijgt elk EPDM dak een mooi en strak design door een randafwerking met profielen uit alu of ander materiaal naar keuze.
Tenslotte verkleurt kwalitatieve EPDM het regenwater hoegenaamd niet.

Waarom werken met Walfrabouw?

Omdat we een familiebedrijf zijn van 3 broers en meer dan 25 jaar ervaring kunnen voorleggen met alleen maar tevreden klanten.
We spelen kort op de bal, zijn dagelijks mee aanwezig op de werf, kennen onze stiel, beschikken over bekwaam personeel en staan altijd in nauw contact met de opdrachtgever. Onze daken zijn helemaal volgens de regels afgewerkt, ook op esthetisch vlak. En tot slot: we werken met kwalitatieve materialen. Kortom: voor een zorgeloos plat dak: zie Walfrabouw.

Enkele realisaties

EPDM nieuwbouwwoning Nevele

EPDM nieuwbouw Wingene

EPDM nieuwbouwwoning Houthulst