EPDM

Walfrabouw, dé specialist  in EPDM voor alle platte daken bij nieuwbouw en ter vervanging van bestaande roofing

We zijn een familiebedrijf van 3 broers die allen dagelijks meewerken en samen met onze gekwalificeerde medewerkers een hecht team vormen. Elk klantencontact verloopt via één van ons hetgeen een optimale service garandeert.  Intussen zijn we meer dan 25 jaar succesvol in uitsluitend platte daken van EPDM.  We werken hoofdzakelijk voor particulieren uit West- & Oost-Vlaanderen die bouwen, of verbouwen.

Daarnaast komt een belangrijk deel van de opdrachten van architecten die ons kennen en 100% vakmanschap, service en betrouwbaarheid verwachten.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is synthetisch rubber, speciaal gemaakt voor het hermetisch afdichten van platte of lichthellende daken op woningen, appartementen, burelen, werkplaatsen, carports en andere platformen. Hoogwaardige EPDM is in de vorige decennia geëvolueerd naar een topproduct dat, in tegenstelling tot roofing die op het dak gebrand wordt, te verlijmen is. De lijmsoorten die wij gebruiken laten niet meer los.

De voordelen van EPDM? Kort gezegd: dat er geen nadelen aan zijn

Door de hoge elasticiteit heeft EPDM bewezen ongevoelig te zijn voor temperatuurschommelingen. Andere belangrijke voordelen van kwalitatieve EPDM: de UV- en ozon bestendigheid. Onze exclusieve leveranciers zijn al jaar en dag Firestone en Master Systems, twee fabricanten van labo getest rubbermembraan. Bovendien hebben hun producten bewezen geen enkele verkleuring van het regenwater te geven. De vellen worden vervaardigd uit één stuk of in banen van diverse breedtes.

Wat is de beste dakbedekking voor een plat dak?

De laatste jaren kende EPDM een steile opmars als dakbedekkingsmateriaal voor ongeveer elk type plat dak. De toepassing is eenvoudig, de duurzaamheid hoog en de prijs zacht. Roofing (bitumen) kent een minder lange levensduur en moet vuur aan te pas komen. Wegens minder elastisch blijkt ook de houdbaarheid van PVC dakfolie korter.

Elk EPDM dak kan verder worden afgewerkt tot een zogenaamd kiezeldak. Het visuele aspect, een zekere waterbuffering bij hevige regenval en extra bescherming van de folie tegen felle zon vormen er de meerwaarde van.

Platte daken blijken uiterst geschikt voor zonnepanelen: ze verdwijnen uit het zicht en kunnen maximaal zongeörienteerd worden.

De opeenvolgende fasen voor afdichten van platte of lichthellende daken gaan als volgt
  • Leggen van dakisolatieplaten: zie pagina plat dak isoleren.
  • Uitwerken van lichtkoepels of dakvensters in glas of kunststof. We gebruiken de producten van Skylux en Velux.
  • Uitrollen van de EPDM rubberfolie en fixatie door dubbele verlijming.
  • Dakafwerking met aparte hulpstukken van naden, randen, hoeken, opstanden, doorvoeren, schoorstenen, tapgaten.
  • Vanuit zowel technisch als esthetisch oogpunt: de randen afwerken met dakrandprofielen uit alu of zink volgens de oplegmethode.
  • Afvoergoten en regenpijpen voorzien, mooi integreren en aansluiten.
Enkele realisaties

EPDM Dakrenovatie in Sijsele

EPDM nieuwbouw Varsenare

EPDM nieuwbouw Ruiselede