EPDM Destelbergen

Walfrabouw, dé EPDM specialist in Destelbergen voor alle platte daken ➡️ bij nieuwbouw en ter vervanging van bestaande roofing

We zijn een familiebedrijf van 3 broers, hebben intussen 25 jaar ervaring met uitsluitend platte daken in EPDM en werken hoofdzakelijk voor particulieren uit regio Destelbergen die bouwen, renoveren of een woninguitbreiding doen.

Daarnaast komt een belangrijk deel van de opdrachten van architecten die 100% vakmanschap, service en betrouwbaarheid verwachten.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is synthetisch rubber, speciaal gemaakt voor het hermetisch afdichten van platte of lichthellende daken op woningen, appartementen, burelen, werkplaatsen, carports en andere platformen in Destelbergen. Hoogwaardige EPDM is in de vorige decennia geëvolueerd naar een topproduct dat, in tegenstelling tot roofing die op het dak gebrand wordt, te verlijmen is. De lijmsoorten die wij gebruiken laten niet meer los.

De voordelen van EPDM in Destelbergen?

Door de hoge elasticiteit heeft EPDM bewezen ongevoelig te zijn voor temperatuurschommelingen. Andere belangrijke voordelen van kwalitatieve EPDM: de UV- en ozon bestendigheid. Onze exclusieve leveranciers zijn al jaar en dag Firestone en Master Systems, twee fabrikanten van labo getest rubbermembraan. Bovendien hebben hun producten bewezen geen enkele verkleuring van het regenwater te geven in Destelbergen. De vellen worden vervaardigd uit één stuk of in banen van diverse breedtes.

Wat is de beste dakbedekking voor een plat dak in regio Destelbergen?

De laatste jaren kende EPDM een steile opmars als dakbedekkingsmateriaal voor ongeveer elk type plat dak in Destelbergen en omgeving. De toepassing is eenvoudig, de duurzaamheid hoog en de prijs zacht. Roofing (bitumen) kent een minder lange levensduur en er moet vuur aan te pas komen. Wegens minder elastisch blijkt ook de houdbaarheid van PVC dakfolie korter.

Elk EPDM dak kan verder worden afgewerkt tot een zogenaamd kiezeldak. Het visuele aspect, een zekere waterbuffering bij hevige regenval en extra bescherming van de folie tegen felle zon vormen er de meerwaarde van.

Platte daken in Destelbergen blijken uiterst geschikt voor zonnepanelen: ze verdwijnen uit het zicht en kunnen maximaal zon georiënteerd worden. Bovendien vormen ze de ideale voorbereiding voor de opbouw van een groendak of daktuin, voor sedum matten of dakterras. Alle opbouw is overigens gemakkelijker op EPDM dan op roofing omwille van de bestendigheid tegen drukbelasting.

Vergunningsplicht voor het aanleggen van EPDM dakterras
De aanleg van het plat dak in EPDM zit vervat in de algemene bouwvergunning en voor het aanvragen voor toelating tot een dakterras verwijzen we naar de site van Destelbergen.
De opeenvolgende fasen voor afdichten van platte of lichthellende daken in Destelbergen gaan als volgt
  • Leggen van dakisolatieplaten: zie pagina plat dak isoleren.
  • Uitwerken van lichtkoepels of dakvensters in glas of kunststof. We gebruiken de producten van Skylux en Velux.
  • Uitrollen van de EPDM en fixatie door dubbele verlijming met aparte aandacht en hulpstukken voor de dakafwerking van naden, randen, opstanden, doorvoeren, schoorstenen, tapgaten en hoeken.
  • Vanuit zowel technisch als esthetisch oogpunt: de randen afwerken met dakrandprofielen uit alu of zink volgens de oplegmethode.
  • Afvoergoten en regenpijpen voorzien, mooi integreren en aansluiten.
Enkele realisaties

Nieuwbouwproject Melle

Nieuwbouwproject Varsenare

Nieuwbouwproject in Ruiselede