Plat dak vernieuwen Sint-Gillis-Waas

Walfrabouw, gespecialiseerd in het vernieuwen van platte daken in Sint-Gillis-Waas al dan niet in combinatie met het plaatsen van dakisolatie

Bestaande platte daken worden, na verloop van tijd, best volledig vernieuwd, zeker wanneer vochtproblemen zich beginnen voor te doen en terugkeren. Veelal is EPDM dan de meest praktische en economische keuze. Vroeger werd, toen nog geen sprake was van EPDM, altijd roofing gebruikt. De laatste decennia is EPDM sterk opgekomen en worden roofingdaken er massaal door vervangen, temeer de EPDM folie gemakkelijk boven de bestaande roofing kan worden gelegd zonder nadelen. Een nieuw plat dak is overigens de ideale gelegenheid om dakisolatie te laten steken mocht die er nog niet zijn en als dit technisch kan.  In het jargon spreekt men van een warm plat dak wanneer langs de buitenkant geïsoleerd wordt. In sommige gevallen kan gedeeltelijk dakherstelling lukken daar waar het gaat om waterinsijpeling rond gevoelige plekken aan de tapgaten van de afvoeren, rond schoorstenen en ventilatie doorvoeren, boorden, hoeken en naden.

Plat dak vernieuwen en tegelijk dakisolatie steken in Sint-Gillis-Waas

Dit is de ideale gelegenheid om dakisolatie te laten steken mocht die er nog niet of onvoldoende zijn. In het jargon spreekt men van een warm plat dak in Sint-Gillis-Waas wanneer langs de buitenkant gewerkt wordt.

Omgekeerd kan ook de vraag naar plat dakisolatie de aanleiding zijn. Bij toepassing van de Sarkingmethode gebeurt de afdichting dan in EPDM die als hermetische toplaag fungeert. Zie ook: de voordelen van plat dak isoleren langs buiten.

Kan EPDM folie op roofing gelijmd worden?

Bij dakrenovatie is het in de meeste gevallen mogelijk om de nieuwe EPDM rechtstreeks op de bestaande roofing of het dakleer te lijmen. Dan vallen de kosten van het afbraakwerk en de recyclage al meteen weg.  De juiste timing,  een propere en poerdroge ondergrond zijn de enige voorwaarden. Elke situatie beoordelen we ter plekke.

Voor de situaties waar voldoende dakopstand is, bestaat de mogelijkheid  om dakisolatie ertussen te schuiven en op die manier 2 vliegen in één slag te slaan.

EPDM op EPDM plakken?

Onder voorwaarden lukt het om EPDM op EPDM aan te brengen zonder achteraf blazen te hebben. Ook hier hoeven op die manier geen afbraakwerken te gebeuren en kan van de gelegenheid gebruikgemaakt worden tegelijkertijd (extra) te isoleren voor zover de technische mogelijkheid en de draagkracht er zijn. Ons werfbezoek wijst dit uit.
Voor de overige gevallen is overdekking met dak rubber mogelijk: EPDM op hout, EPDM op zink, EPDM op beton. Alleen op PVC, mastiek eb sommige isolatiematerialen lukt dit niet. Vraag vooraf ons advies.

Enkele realisaties

Nieuwbouwproject Melle

Nieuwbouwproject Varsenare

Nieuwbouwproject in Ruiselede