EPDM Sint-Laureins

Walfrabouw, ook voor Sint-Laureins dé EPDM specialist in platte daken bij nieuwbouw of als vervanging van bestaande roofing

We zijn een familiebedrijf van 3 broers die allen dagelijks meewerken en samen met de equipe gekwalificeerde dakdekkers een hecht team vormen. Elk klantencontact in Sint-Laureins verloopt via één van ons hetgeen een optimale service garandeert. Intussen zijn we meer dan 25 jaar succesvol bezig met het leggen van platte daken uitsluitend in EPDM. De opdrachten komen hoofdzakelijk van particulieren uit Sint-Laureins die bouwen of verbouwen maar ook van architecten die ons kennen en rekenen op 100% vakmanschap, service en betrouwbaarheid. De hoge verwachtingen worden bij ieder project opnieuw ingewilligd..

We plaatsen EPDM in Sint-Laureins zowel bij nieuwbouw als ter vervanging van bestaande roofing

EPDM te Sint-Laureins wordt toegepast op platte of licht hellende daken van woningen, appartements- en kantoorgebouwen, magazijnen, werk- en opslagplaatsen, erkers, woninguitbreidingen enz.

Overwegend doen we projecten van nieuwbouw maar het gebeurt ook dat we bestaande roofing of EPDM vervangen of overtrekken. Indien nodig kan van deze gelegenheid gemakkelijk gebruikgemaakt worden om tegelijk te isoleren of bijkomend te isoleren.

Wat is EPDM?

EPDM dakbedekking (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is synthetisch rubber dat voor het afdichten van daken meest wordt gebruikt al sinds de jaren 60. Door een procedé van hoge vulkanisatie wordt EPDM super elastisch. Daardoor blijkt het uitstekend bestand tegen vetzuren, zouten, vetten, UV en ozon. Proeven wezen uit dat EPDM extreme temperaturen kan doorstaan (tot +120 en tot -35 graden als het moet). Andere pluspunten zijn: weinig tot geen onderhoud, relatief snelle plaatsing, prima geschikt voor strakke en elegante afwerking, combineerbaar met dakisolatiewerken, de ideale voorbereiding tot groendak doordat ingroei van wortels niet mogelijk is. EPDM dakfolie ziet er flinterdun uit maar toch zijn er verschillende diktes. EPDM bestaat op maat, dus in één stuk of op rollen met breedtes van 40 tot 100 cm of meer. De plaatsing vergt specifieke vakkennis teneinde blazen, luchtbellen, plooien en loskomende hoeken of aansluitingen te voorkomen.

De voordelen van EPDM in Sint-Laureins?

Door de hoge elasticiteit heeft EPDM bewezen ongevoelig te zijn voor temperatuurschommelingen in Sint-Laureins. Andere belangrijke voordelen van kwalitatieve EPDM: de UV- en ozon bestendigheid. Onze exclusieve leveranciers zijn al die jaren Firestone en Master Systems gebleven. Het zijn twee hele goede fabrikanten rubbermembraan dat labo getest is. Bovendien hebben hun producten bewezen geen enkele verkleuring van het regenwater te geven in Sint-Laureins. De vellen worden vervaardigd uit één stuk of in banen van diverse breedtes. Er werden speciale hulpstukken uitgedacht om de hoeken, de opstaande kanten, afvoergoten, schoorstenen en andere dakdoorvoeren feilloos uit te werken. Kortom: Sint-Laureins houdt het –in letterlijke zin althans – droog.

Wat is de beste dakbedekking voor een plat dak in regio Sint-Laureins?

De laatste jaren kende EPDM een steile opmars als dakbedekkingsmateriaal voor ongeveer elk type plat dak in Sint-Laureins en omgeving. De toepassing is eenvoudig, de duurzaamheid hoog en de prijs zacht. Roofing (bitumen) kent een minder lange levensduur en er moet vuur aan te pas komen. Wegens minder elastisch blijkt ook de houdbaarheid van PVC dakfolie korter.

Elk EPDM dak kan verder worden afgewerkt tot een zogenaamd kiezeldak. Het visuele aspect, een zekere waterbuffering bij hevige regenval en extra bescherming van de folie tegen felle zon vormen er de meerwaarde van.

Platte daken in Sint-Laureins blijken uiterst geschikt voor zonnepanelen: ze verdwijnen uit het zicht en kunnen maximaal zon georiënteerd worden. Bovendien vormen ze de ideale voorbereiding voor de opbouw van een groendak of daktuin, voor sedum matten of dakterras. Alle opbouw is overigens gemakkelijker op EPDM dan op roofing omwille van de bestendigheid tegen drukbelasting.

Vergunningsplicht voor het aanleggen van EPDM dakterras

De aanleg van het plat dak in EPDM zit vervat in de algemene bouwvergunning en voor het aanvragen voor toelating tot een dakterras verwijzen we naar de site van Sint-Laureins.

De opeenvolgende fasen voor afdichten van platte of lichthellende daken in Sint-Laureins gaan als volgt
  • Leggen van dakisolatieplaten: zie pagina plat dak isoleren.
  • Uitwerken van lichtkoepels of dakvensters in glas of kunststof. We gebruiken de producten van Skylux en Velux.
  • Uitrollen van de EPDM rubberfolie en fixatie door dubbele verlijming.
  • Dakafwerking met aparte hulpstukken van naden, randen, hoeken, opstanden, doorvoeren, schoorstenen, tapgaten.
  • Vanuit zowel technisch als esthetisch oogpunt: de randen afwerken met dakrandprofielen uit alu of zink volgens de oplegmethode.
  • Afvoergoten en regenpijpen voorzien, mooi integreren en aansluiten.
Enkele realisaties

Nieuwbouwproject Melle

Nieuwbouwproject Varsenare

Nieuwbouwproject in Ruiselede