EPDM Pittem

Walfrabouw, ook voor Pittem dé EPDM specialist in platte daken bij nieuwbouw of als vervanging van bestaande roofing

We zijn een familiebedrijf van 3 broers die allen dagelijks meewerken en samen met de equipe gekwalificeerde dakdekkers een hecht team vormen. Elk klantencontact in Pittem verloopt via één van ons hetgeen een optimale service garandeert. Intussen zijn we meer dan 25 jaar succesvol bezig met het leggen van platte daken uitsluitend in EPDM. De opdrachten komen hoofdzakelijk van particulieren uit Pittem die bouwen of verbouwen maar ook van architecten die ons kennen en rekenen op 100% vakmanschap, service en betrouwbaarheid. De hoge verwachtingen worden bij ieder project opnieuw ingewilligd..

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM dakbedekking is synthetisch rubber, speciaal gemaakt voor het hermetisch afdichten van platte of lichtschuine daken op woningen, appartementen, burelen, werkplaatsen, carports en andere platformen in Pittem. Hoogwaardige EPDM is in de vorige decennia gaandeweg geëvolueerd naar een topproduct dat, in tegenstelling tot roofing die op het dak gebrand wordt, te verlijmen is. De lijmsoorten die wij gebruiken laten niet meer los. Alles staat zodanig op punt dat EPDM tegenwoordig 50 tot 60 jaar kan meegaan te Pittem mits correcte toepassing.

De voordelen van EPDM in Pittem?

Door de hoge elasticiteit heeft EPDM bewezen ongevoelig te zijn voor temperatuurschommelingen in Pittem. Andere belangrijke voordelen van kwalitatieve EPDM: de UV- en ozon bestendigheid. Onze exclusieve leveranciers zijn al die jaren Firestone en Master Systems gebleven. Het zijn twee hele goede fabrikanten rubbermembraan dat labo getest is. Bovendien hebben hun producten bewezen geen enkele verkleuring van het regenwater te geven in Pittem. De vellen worden vervaardigd uit één stuk of in banen van diverse breedtes. Er werden speciale hulpstukken uitgedacht om de hoeken, de opstaande kanten, afvoergoten, schoorstenen en andere dakdoorvoeren feilloos uit te werken. Kortom: Pittem houdt het –in letterlijke zin althans – droog.

Wat is de beste dakbedekking voor een plat dak in regio Pittem?

De laatste jaren kende EPDM een steile opmars als dakbedekkingsmateriaal voor ongeveer elk type plat dak in Pittem en omgeving. De toepassing is eenvoudig, de duurzaamheid hoog en de prijs zacht. Roofing (bitumen) kent een minder lange levensduur en er moet vuur aan te pas komen. Wegens minder elastisch blijkt ook de houdbaarheid van PVC dakfolie korter. Elk EPDM dak kan verder worden afgewerkt tot een zogenaamd kiezeldak. Het visuele aspect, een zekere waterbuffering bij hevige regenval en extra bescherming van de folie tegen felle zon vormen er de meerwaarde van. Platte daken in Pittem blijken uiterst geschikt voor zonnepanelen: ze verdwijnen uit het zicht en kunnen maximaal zon georiënteerd worden. Bovendien vormen ze de ideale voorbereiding voor de opbouw van een groendak of daktuin, voor sedum matten of dakterras. Alle opbouw is overigens gemakkelijker op EPDM dan op roofing omwille van de bestendigheid tegen drukbelasting.
Vergunningsplicht voor het aanleggen van EPDM dakterras

De aanleg van het plat dak in EPDM zit vervat in de algemene bouwvergunning en voor het aanvragen voor toelating tot een dakterras verwijzen we naar de site van Pittem.

De opeenvolgende fasen voor afdichten van platte of lichthellende daken in Pittem gaan als volgt
  • Leggen van dakisolatieplaten: zie pagina plat dak isoleren.
  • Uitwerken van lichtkoepels of dakvensters in glas of kunststof. We gebruiken de producten van Skylux en Velux.
  • Uitrollen van de EPDM rubberfolie en fixatie door dubbele verlijming.
  • Dakafwerking met aparte hulpstukken van naden, randen, hoeken, opstanden, doorvoeren, schoorstenen, tapgaten.
  • Vanuit zowel technisch als esthetisch oogpunt: de randen afwerken met dakrandprofielen uit alu of zink volgens de oplegmethode.
  • Afvoergoten en regenpijpen voorzien, mooi integreren en aansluiten.
Enkele realisaties

Nieuwbouwproject Melle

Nieuwbouwproject Varsenare

Nieuwbouwproject in Ruiselede