EPDM Geraardsbergen

EPDM in Geraardsbergen laat je met gerust gemoed leggen door Walfrabouw, dé platte daken specialist nr.1 die zorgt voor perfecte afdichting en mooie afwerking

EPDM in Geraardsbergen moet aan minstens 2 voorwaarden voldoen: de afdichting moet voor 100% zijn, ook op de zwakke punten, en het oog wil ook wat: we zorgen voor een strakke afwerking met stijlvolle dakrandprofielen naar keuze.

Walfrabouw is een familiebedrijf van 3 broers die allen dagelijks meewerken en samen met de equipe gekwalificeerde dakdekkers een hecht team vormen. Elk klantencontact in Geraardsbergen verloopt via één van ons hetgeen een optimale service garandeert. Intussen zijn we meer dan 25 jaar succesvol bezig met het leggen van platte daken uitsluitend in EPDM. De opdrachten komen hoofdzakelijk van particulieren uit Geraardsbergen die bouwen of verbouwen maar ook van architecten die ons kennen en rekenen op vakmanschap, betrouwbaarheid en een goede service. De hoge verwachtingen worden bij ieder project opnieuw ingewilligd.

We plaatsen EPDM in Geraardsbergen op zowel nieuwbouwwoningen als bedrijfsgebouwen; soms om bestaande roofing te vervangen

EPDM te Geraardsbergen wordt toegepast op platte of lichtschuine daken van woningen, appartements- en kantoorgebouwen, magazijnen, werk- en opslagplaatsen, erkers, woninguitbreidingen enz.
Overwegend doen we projecten van nieuwbouw maar het gebeurt sporadisch dat we bestaande roofing of EPDM vervangen in Geraardsbergen of gewoon overtrekken. Indien nodig kan van deze gelegenheid gebruikgemaakt worden om tegelijk te isoleren of op dat vlak wat extra te doen.

Wat is EPDM?

EPDM dakbedekking (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is synthetisch rubber voor het afdichten van daken dat al sinds de jaren 60 het meest gebruikt wordt. Door een procedé van hoge vulkanisatie wordt EPDM super elastisch. Daardoor blijkt het uitstekend bestand tegen vetzuren, zouten, vetten, UV en ozon. Proeven wezen uit dat EPDM extreme temperaturen kan doorstaan (tot +120 en tot -35 graden als het moet). Andere pluspunten zijn: weinig tot geen onderhoud, relatief snelle plaatsing, prima geschikt voor strakke en elegante afwerking van alle platformen, combineerbaar met dakisolatiewerken, de ideale voorbereiding tot groendak doordat ingroei van wortels niet mogelijk is. EPDM dakfolie ziet er flinterdun uit maar toch zijn er verschillende diktes. EPDM bestaat op maat, dus in één stuk of op rollen met breedtes van 40 tot 100 cm of meer. De plaatsing vergt specifieke vakkennis teneinde blazen, luchtbellen, plooien en loskomende hoeken te voorkomen. Ook de speciale afwerking rond de doorvoeren en tapgaten vereist vakmanschap en nauwgezetheid.

De voordelen van EPDM in Geraardsbergen?

Door de hoge elasticiteit heeft EPDM in Geraardsbergen bewezen ongevoelig te zijn voor temperatuurschommelingen. Andere belangrijke voordelen van kwalitatieve EPDM: de UV- en ozon bestendigheid. Onze exclusieve leveranciers zijn al die jaren Firestone en Master Systems gebleven. We ervaren ze als hele goede fabrikanten van rubbermembraan dat labo getest is. Bovendien hebben hun producten bewezen geen enkele verkleuring van het regenwater te geven. De vellen zijn uit één stuk of in banen van diverse breedtes. Er werden speciale hulpstukken uitgedacht om de hoeken, de opstaande kanten, afvoergoten, schoorstenen en andere dak doorvoeren feilloos uit te werken. Kortom: De Pinte houdt het jaar in, jaar uit droog.

Wat is de beste dakbedekking voor een plat dak in regio Geraardsbergen?

De laatste jaren kende EPDM een steile opmars als dakbedekkingsmateriaal voor ongeveer elk type plat dak. Dit komt doordat de toepassing eenvoudig, de duurzaamheid hoog en de prijs zacht is. EPDM te Geraardsbergen garandeert volledige waterdichtheid indien correct toegepast. Roofing (bitumen) kent een minder lange levensduur en er moet vuur aan te pas komen. Wegens minder elastisch blijkt ook de houdbaarheid van PVC dakfolie korter. Elk EPDM dak kan nader worden afgewerkt tot een zogenaamd kiezeldak. Het visuele aspect, een zekere waterbuffering bij hevige regenval en bijkomende bescherming van de EPDM folie tegen felle zon vormen er de meerwaarde van. Platte daken blijken uiterst geschikt voor zonnepanelen: ze verdwijnen uit het zicht en kunnen maximaal zon georiënteerd worden. Bovendien vormen ze de ideale voorbereiding voor de opbouw van een groendak of daktuin, voor sedum matten of dakterras. Alle opbouw is overigens gemakkelijker op EPDM dan op roofing.
Vergunningsplicht voor het aanleggen van EPDM dakterras te Geraardsbergen
De aanleg van het plat dak in EPDM zit vervat in de algemene bouwvergunning en voor het aanvragen voor toelating tot een dakterras verwijzen we naar de site van de Geraardsbergen.
De opeenvolgende fasen voor afdichten van platte daken in EPDM te Geraardsbergen worden bij Walfrabouw nauwgezet opgevolgd
  • Leggen van dakisolatieplaten: zie pagina plat dak isoleren.
  • Uitwerken van lichtkoepels of dakvensters in glas of kunststof. We gebruiken de producten van Skylux en Velux.
  • Uitrollen van de EPDM rubberfolie en fixatie door dubbele verlijming.
  • Dakafwerking met aparte hulpstukken van naden, randen, hoeken, opstanden, doorvoeren, schoorstenen, tapgaten.
  • Vanuit zowel technisch als esthetisch oogpunt: de randen afwerken met dakrandprofielen uit alu of zink volgens de oplegmethode.
  • Afvoergoten en regenpijpen voorzien, mooi integreren en aansluiten.
Enkele realisaties

Nieuwbouwproject Melle

Nieuwbouwproject Varsenare

Nieuwbouwproject in Ruiselede